Zo lang geleden?

Vandaag had ik een eerste afspraak bij een nieuwe klant om te starten met de opzet van hetgeen wij volgend jaar allemaal moeten gaan doen, en mijn collega en ik begonnen met 3 personen aan de overkant van de tafel en na een uur of twee schoven er voor het volgend onderwerp nog twee anderen aan. Bij het binnenkomen stelden zij zich voor en de naam van één van hen riep bij mij wat herinneringen op, en toen hij recht tegenover mij ging zitten was ik plotseling bijna 40 jaar terug in de tijd. Daar zat iemand die in de brugklas van de middelbare school ook regelmatig tegenover mij zat, en die ik dus bijna 40 jaar niet meer had gezien.

En er gingen meteen allerlei deurtjes open en ik herinnerde mij ineens dingen die ik kwijt was, waar ik nooit meer aan had gedacht om de eenvoudige reden dat het ook niet echt heel belangrijk was. Maar ik liep weer op de middelbare school, zag allerlei gezichten en kon de school zelfs bijna ruiken. Er kwamen namen, gebeurtenissen en wat al niet meer terug en het was ook verbazend om te zien dat mijn ex-klasgenoot nog dezelfde manier van praten, van kijken had als 40 jaar geleden.

Maar je beseft dan ook dat het al 40 jaar geleden is, voor sommigen van toen meer dan hun mensenleven, en dat je dus ook al behoorlijk lang op deze aardbol rondloopt en dat 40 jaar dus ook zomaar ineens voorbij blijken te zijn, maar ook dat het nog steeds een kleine wereld is. Mijn ex-klasgenootje verheugde zich net als ik op onze komende samenwerking en dat wij elkaar in 2012 redelijk vaak gaan zien. Ik ben benieuwd welke nu nog vergeten herinneringen het komend jaar weer terugkomen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.