Wintertijd

In de komende nacht gaat de wintertijd weer in en dat terwijl het voor mijn gevoel nog niet zo lang geleden is dat de zomertijd in is gegaan. Maar het is dan ook een erg drukke zomer geweest, én het is ook niet een echt mooie zomer geweest. Tenminste niet op de dagen dat wij niet druk waren.

En zo hebben wij eigenlijk erg weinig buiten gezeten en buiten gegeten, en als er één ding is waar wij enorm van kunnen genieten dan is het wel het zondagse ontbijt buiten in het zonnetje. Maar het voorjaar was wat het weer betreft niet geweldig, toen het in juni mooi weer werd vertrokken wij voor een paar weken naar de USA (waar het wel erg warm was) en toen wij terugkwamen was het hier in Nederland in de maand juli té warm om buiten te zitten. En augustus heb ik opgeslagen als een redelijk natte maand en als het regent ga je ook niet je gekookte eitje buiten nuttigen.

Gelukkig zijn wij in september nog een weekje naar Kreta geweest en hebben wij daar iedere dag buiten kunnen ontbijten maar toen wij terugkwamen was hier de herfst dus al begonnen. En nu wordt het weer wintertijd, de tijd met de feestdagen.

En dus gaan wij zo langzamerhand weer beginnen met de voorbereidingen voor Sinterklaas, gevolgd door een lang weekend in Milaan en nog een lang weekend in Maastricht. Één van de kerstdagen brengen wij zeer relaxed door in de sauna en die andere zeer relaxed met een stapel DVD’s en allerlei lekkers op de bank, en op 31 december ga ik weer eens ouderwets oliebollen bakken om vervolgens zowel Oudejaarsavond als een verjaardag in Lelystad te vieren.

En dan is het nieuwe jaar alweer begonnen, al zijn wij dat nieuwe jaar nu al een beetje begonnen door onze agenda beter te managen om ervoor te zorgen dat wij vanaf nu weer meer tijd zullen hebben voor leuke dingen in plaats van altijd maar te werken. Hoe leuk dat werk ook is, maar wij willen er ook nog een beetje van kunnen genieten. Dat doen wij volop en dat gaan wij nog veel meer doen.

Nog een weetje:

Er zijn twee weken per jaar (soms drie) waarin het tijdsverschil tussen de VS en Europa afwijkt. De VS schakelen over naar de zomertijd op de tweede zondag van maart en weer terug naar de wintertijd op de eerste zondag van november. Er is dus een afwijking van het normale tijdsverschil tussen de tweede en de laatste zondag van maart, en tussen de laatste zondag van oktober en de eerste zondag van november. Normaal bedraagt het tijdsverschil tussen Amsterdam en New York zes uur, maar tijdens die speciale weken bedraagt het slechts vijf uur.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.