Vakantie

Het plannen van een vakantie is tegenwoordig een fluitje van een cent want waar zouden wij zijn zonder internet, en helemaal als je niet in een Spaans toeristenhotel wil worden gepropt met als enig vertier de kroeg van Tante Sjaan aan de boulevard van Costa del Tokkie. Ik heb dat trouwens nooit gedaan en dan bestaat de kans dat ik als commentaar krijg dat ik er dan ook niet over kan oordelen, maar TV-beelden doen wonderen voor mijn fantasie.

Ik mag graag iets zien in de vakantie en dan vooral niet georganiseerd. Naar de andere kant van de Atlantische Oceaan vliegen en daar bij Hertz of Avis naar binnen stappen, vervolgens met de sleutels van een belachelijk grote Amerikaanse slee weer naar buiten komen en dan een paar weken op goed geluk gaan rondrijden is meer mijn ding. Natuurlijk bepaal ik dan van tevoren wel een beetje wat ik wil gaan zien want anders wordt het een beetje doelloos in de rondte rijden, maar als ik mijn lijstje niet helemaal kan afwerken is het ook niet erg. Er komt dan wel weer een volgende keer en als dat niet komt is het ook goed.

Toen ik dat de eerste keer deed kon het ook bijna niet anders dan op die manier want toen bestond er nog geen internet. En dan was er de keuze tussen de uitgestippelde rondreizen van Holland International of Jan Doets of niets, want zelf even iets regelen en reserveren was domweg niet mogelijk. En die georganiseerde rondreizen waren ook nog eens niet te betalen. En die eerste keer was in 1983, toen er ook nog geen mobiele telefoons bestonden en je na het sluiten van de deuren van de KLM-Jumbo gewoon een paar weken onvindbaar was.

Anno 2009 is alles anders. Vliegtickets zijn op allerlei manieren te boeken, hotels en motels te reserveren en het huren van een auto is al helemaal geen probleem. En zo heb ik vandaag dus onze vakantie voor de komende zomer geregeld. Tickets naar en van New York gereserveerd, hotels en motels in New York en in de buurt van Niagara Falls, Washington en Philadelphia geregeld en de auto komt later wel want daar zijn er genoeg van. Het vernieuwen van mijn paspoort is lastiger want daar moet ik de deur voor uit en in de rij gaan staan.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.