Tijd

De tijd vliegt voorbij en dat heeft zo zijn voor- maar ook zijn nadelen. Het is alweer bijna 3 weken geleden dat wij Oud & Nieuw doorbrachten op Terschelling, en hoe lekker relaxed dat lange weekend ook was wij weten nu ook dat zo’n eiland niet ons ding is. Maar dat het alweer 3 weken geleden is betekent ook dat de maand januari inmiddels bijna om is en dat het voorjaar ook al redelijk dichtbij begint te komen, ook al is de maand Februari dit jaar 1 dag langer dan gebruikelijk.

De winter is dus ook bijna voorbij en dat vind ik het minst vervelend van het snel verstrijken van de tijd, want ik heb niets met winter….en dat zal niet de eerste keer zijn dat ik het hier schrijf. De winter is voor mij een grijze en donkere periode die ik het liefst zou overslaan, en dan vooral als de feestdagen voorbij zijn en de maanden Januari en Februari voor de deur staan. De zon schijnt niet genoeg en er is te weinig tijd tussen zonsopgang en zonsondergang en daar heb ik een beetje last van. Het is geen winterdepressie maar je kan het toch wel een beetje een dip noemen, maar het lukt mij (met hulp) steeds beter om die dip opzij te zetten. En wat dan helpt is het denken aan en praten over komende vakanties en andere leuke dingen. En ook hardlopen blijkt een redelijk medicijn tegen de winterdip te zijn want ik heb het idee dat het dit jaar beter gaat dan de voorgaande jaren, hoop ik.

Wat een beetje in tegenspraak is met het voorgaande, mijn aversie tegen de winter, is het feit dat wij binnenkort een lang weekend op wintersport gaan. Het is weliswaar niet geheel uit vrije keuze, want georganiseerd door de evenementencommissie als personeelsweekend, maar ik had ook ‘Nee’ kunnen zeggen. Het is dat het personeelsweekend altijd gezellig is maar anders denk ik niet dat het iets was geworden. En het idee dat ik vrijwillig sneeuw ga opzoeken snap ik zelf nog niet goed. Ik hoop dat mijn collega’s die verantwoordelijk zijn voor het bedenken van dit soort uitjes volgend jaar eens aan een zonbestemming denken, want ik zou mij nog iets meer verheugen als ik wist dat er een heel weekend warmte en zon zou zijn. Al ontlokte dat bij een andere collega weer de reactie dat zij geen enkele behoefte had om sommige collega’s in badkleding te zien of dit zelf te laten zien. En zo heeft een ieder zijn ding.

Die warmte en zon zoeken wij over een paar maanden weer op als wij naar Italië gaan en als de tijd zo snel blijft gaan als de laatste maanden dan is dat nog maar een paar nachtjes slapen, en met dat idee in mijn achterhoofd overleef ik die wintersport ook wel.

Overigens….er is maar één nadeel aan het zo snel verstrijken van de tijd en dat is dat ook die rollator dan wel héél snel dichtbij komt, en het kunstgebit, de kunstheup en welke andere hulpmiddelen dan ook.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.