Stofwolken

De stofwolken zijn een beetje neergedaald. En vervolgens ben je dan druk met het opvegen van de gevolgen. En dan is dit roerige jaar nog niet eens voorbij. Wat mijn roerige perikelen betreft dan misschien wel, maar niet alle stofwolken van dit jaar waren en zijn rechtstreeks aan mijn stormachtige belevenissen toe te wijzen.

Mijn laatste belevenissen hebben in ieder geval een goede afloop gehad, dus wat dat betreft kunnen wij het jaar 2021 beter afsluiten dan het vorige jaar. En dat gaan wij dan ook doen, ook al zijn er nog wat andere stofwolken onderweg. Op mijn laatste CT-scan, de eerste van de reguliere controles van de komende jaren, was in ieder geval geen stofwolk te zien waardoor de argwaan van de deskundigen werd gewekt. Dus mijn dure pillen doen in mijn geval wat ze moeten doen, en ook nog eens zonder vervelende bijwerkingen. Wat nu resteert zijn de puinhopen van de geleverde gevechten, want ik ben mij er nu pas echt bewust van dat wat er is gebeurd niet zonder slag of stoot is gegaan.

Het is mij inmiddels, bijna een jaar na mijn eerste en ruim 5 maanden na mijn laatste operatie, een beetje gelukt om de dingen weer een beetje op een rijtje te krijgen. Om mijn gedachten te ordenen en een klein beetje tot rust te komen. Een beetje, maar nog niet helemaal. Daar ga ik voor de zekerheid maar van uit. Want iedere keer als ik denk dat ik weer een klein beetje met beide benen op de grond sta blijkt die grond toch weer een beetje onder één van die voeten weg te zakken. Daar heb ik ook het grootste deel van onze vakantie in Frankrijk nog last van gehad, waardoor ik dringend toe was aan nog een korte inhaalvakantie. En die hebben wij in de afgelopen week op de Veluwe doorgebracht, jagend op herten en wilde zwijnen. Dat jagen was dan figuurlijk want dat stelde niet veel meer voor dan het bezoeken van goede restaurants om dat wild te kunnen eten.

Maar wij zijn nog steeds aan vakantie toe, dus die inhaalvakantie was niet lang genoeg. Ondanks de lange wandelingen, het verblijf in goede hotels en de ontspanning van het lekkere eten en drinken. Dat is dus bij lange na nog niet voldoende geweest voor mij om alle angsten, de stress en de mallemolen van verschillende ziekenhuisopnames in een kast te kunnen stoppen. En het is voor Mikkie bij lange na niet voldoende geweest om haar angsten, de stress, mijn humeur, het plotselinge overlijden van haar zusje én de gezondheidsproblemen van haar oudste broer en zus te kunnen verwerken. En die gezondheidsproblemen, vooral die van haar broer, gaan op korte termijn nog meer stofwolken veroorzaken. Donkere stofwolken. Het jaar 2021 is gewoon een waardeloos jaar. Voor een groot deel.

Het is misschien ook wel daarom dat wij al bezig zijn met onze vakantie van het volgende jaar. Met het zoeken van een bestemming die wij ook het liefste al zouden reserveren zodat wij iets leuks hebben om naar uit te kijken. Het is misschien wel daarom dat ik zo bezig ben met ‘later’, later als ik groot ben en niet meer hoef te werken. Het is misschien daarom dat ik zo bezig ben met wat wij allemaal gaan doen als wij zoveel vrije tijd hebben om alleen nog maar leuke dingen te doen. Daarom en om het afgelopen jaar van mij af te kunnen zetten. Door alleen maar, of zoveel mogelijk, aan leuke dingen proberen te denken. Wij zijn gewoon de puinhopen en de daardoor veroorzaakte stofwolken een beetje zat. Meer dan zat.

Ik ga het niet hebben over goede voornemens voor het nieuwe jaar, want ik vind goede voornemens voor een nieuw jaar grote onzin. Als je van plan bent om je iets goeds voor te nemen dan moet je dat meteen doen. Want waarom zou je wachten? Beetje zonde van de tijd. Maar ik hoop dat het nieuwe jaar zelf een goed voornemen heeft, met ons en iedereen om ons heen. En het lijkt mij dan een mooi goed voornemen om voorlopig even geen stofwolken meer te veroorzaken. Of puinhopen. Gewoon even niet, omdat het wel even genoeg is geweest voor de eerstkomende 20 jaar. Of misschien zelfs wel 30 jaar, of zo.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.