Raar land

Er zijn redelijk wat vreemde landen op deze aardbol, maar over het algemeen kijken wij raar tegen een ander land aan omdat wij ons niet kunnen verplaatsen in de cultuur en/of de religie. Een land waar je mag verwachten dat de cultuur en religie niet echt veel afwijkt van wat wij in Europa gewend zijn maar wat ik toch wel een beetje een raar land vind, is de U.S.A.

Vandaag las ik de volgende kop: Vrouwen met drie condooms op zak zijn prostituees. En ook al ben ik niet heel erg nieuwsgierig van aard, vind ik zelf, in dit geval kon ik het niet nalaten om even te lezen waar het over ging en waar het vandaan kwam. En eerlijk gezegd was ik eigenlijk niet eens verbaasd toen bleek dat het om de hermandad in Washington D.C. ging.

De politie heeft daar opdracht gekregen om prostitutie-vrije zones te creeëren en als norm wordt dus het aantal condooms in iemands handtas gehanteerd, want hoe kan je anders bepalen of iemand een prostituee is. En dan zou het dus zomaar kunnen gebeuren dat je als keurig getrouwde vrouw met een pil-allergie bij het doen van de wekelijkse boodschappen een gezinspak condooms mee naar huis neemt en vervolgens op de parkeerplaats wordt opgepakt. En als je dezelfde boodschappen als man in de auto propt heb je geen enkel probleem, want mannelijke prostituees bestaan niet. Tenminste, dat denken ze in Washington D.C.

En dan te bedenken dat er in datzelfde land voldoende raketten met kernkoppen staan om de aardbol een paar keer te vernietigen en dat er niet meer dan twee personen het met elkaar eens hoeven zijn om op die knop te drukken. En die twee mensen werken in een stad waar de nood zo hoog is dat men zich genoodzaakt voelt prostitutie-vrije zones in te stellen. En dat klinkt alsof je op dit moment nog geen 10 meter kan lopen zonder over een prostituee te struikelen.

Ik ben er overigens in 2006 geweest en kom er dit jaar weer terug. Ik ben heel benieuwd of het verschil mij gaat opvallen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.