Over Mijn Omgeving

In eerste instantie was mijn omgeving de Amsterdamse Kinkerbuurt, redelijk in de buurt van het Vondelpark en in mijn jeugd nog geen yuppenbuurt maar gewoon één van de Amsterdamse volksbuurten. Daar groeide ik vooral op straat op en dat verschilde waarschijnlijk niet van het opgroeien in een dorp, behalve dat er vooral stenen en fietsers waren en vrijwel geen groen. In de loop van de tijd kwamen er 3 broers bij en zijn wij naar Osdorp verhuisd, één van de westelijke tuinsteden, en kwam ik in aanraking met gras en koeien. En op dat gras kon ook nog worden gevoetbald en nog veel meer.

Plotseling bleek ik zomaar oud genoeg te zijn om klaar te zijn met het eerste deel van mijn scholing en moest er worden gewerkt, en zo vond ik mijzelf terug in de Accountancy. En niet alleen dat ging bijna vanzelf, zo lijkt het achteraf, maar ik was ook ineens getrouwd met Wilma, had een huis gekocht in Almere en was vader van twee dochters.

Nog wat later werkte ik niet meer in de Accountancy maar in de ICT, was ik ineens niet meer getrouwd, waren Rianne en Sandra oud genoeg om ook klaar te zijn om op eigen benen te staan, was ik getrouwd met Jos en woonde ik zomaar in Apeldoorn.

En anno 2020 ben ik inmiddels niet alleen vader maar ook opa, is Jos overleden en heb ik Apeldoorn achter mij gelaten en is mijn leven redelijk in de buurt van waar het ooit begon opnieuw begonnen.

En dus woon ik sinds 2018 in Alkmaar, samen met de zomaar in mijn leven gekomen Mikkie vooruitkijkend naar wat de toekomst ons allemaal gaat brengen en kijkend en luisterend naar hoe onze omgeving verandert. En over die omgeving schrijf ik hier zo af en toe iets, mijn gevoel en ingevingen volgend, en dat doe ik vooral omdat ik dat zelf leuk vind.