Mislukt

Mijn recordpoging is mislukt. Al meer dan twee jaar ben ik daar druk mee geweest en heb ik commentaar van mijn collega’s moeten trotseren en negeren, maar ik was volledig gemotiveerd om mijn recordpoging te doen slagen. Ik had nog maar een jaar te gaan en ik had het moeilijkste deel al achter de rug en was al over de helft.

Zaterdag is autowasdag. Een groot deel van de Nederlandse mannen stond vroeger met zijn emmertje sop en een speciale spons reeds vroeg op de klaar om hun trots weer te laten glimmen. In huis stofzuigen was over het algemeen teveel gevraagd, maar aan moeder de vrouw vragen of de stofzuiger ook even gebruikt mocht worden om de auto bewoonbaar te maken was geen probleem. En als de buitenkant van de auto weer glom was ook de binnenkant aan de beurt, want de auto moest aan de binnenkant natuurlijk wel als nieuw ruiken. Er werden zelfs spuitbussen met nieuwe autogeur verkocht.

Tegenwoordig staat de gemiddelde Nederlandse man iedere zaterdag in de file voor de wasstraat, want helaas mag je vanwege het milieu niet meer overal zomaar de auto wassen. Al dat vuil wat van die auto afspoelt is natuurlijk enorm slecht voor onze leefomgeving, ook al is het over het algemeen vuil wat afkomstig is van onze leefomgeving. Maar hoe dan ook, die auto moet glimmen.

Ik doe daar dus niet aan mee en sta niet in de rij voor de wasstraat en was druk bezig met de recordpoging ‘was vooral niet iedere zaterdag de auto’. En om te voorkomen dat de buurt zou denken dat ik de auto toch had gewassen als zij net even bij Albert Heijn rondliepen, ging ik helemaal niet naar de wasstraat. En dat had ik dus al een jaar of twee volgehouden. Tot gisteren.

Gisteren was het tijd voor een onderhoudsbeurt, een 120.000 km-beurt om precies te zijn. En natuurlijk haal ik dan van tevoren wel even alle lege blikjes en flesjes uit de auto, maar aangezien ze toch alleen maar onder de motorkap hoeven zijn blijft het daar dan ook bij. Toen ik aan het einde van de dag mijn auto weer ophaalde vertelde de persoon achter de balie van de Ford-dealer vol trots dat zij de auto ook maar gewassen hadden. Ik heb hem maar niet verteld dat hij daarmee mijn recordpoging de grond in had geboord, en al helemaal niet dat ik nu het risico liep dat de buurt mij niet meer serieus zou nemen.

Want nu staat mijn ruim 2 jaar oude Ford Mondeo weer glimmend voor de deur, net alsof ik hem vanochtend door de wasstraat heb gereden. En aangezien wij vanochtend een paar uur weg zijn geweest zouden de buren dat best eens kunnen denken. Ik hoop maar dat zij weten dat wij in het weekend nooit in mijn auto rijden.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.