Mijn Weblog

Eigenlijk is het best apart om allerlei zaken met de buitenwereld te delen via een weblog. En eerlijk gezegd weet ik zelf ook niet precies waarom ik het doe, en waarom ik er ooit mee ben begonnen. Als ik mijn geplaatste schrijfsels van de laatste jaren teruglees, en met dit stukje meegerekend zijn het er inmiddels 268, dan zit er ook niet echt een bepaalde lijn en regelmatigheid in. Of het moet zijn dat het meestal gaat over leuke dingen als vakantie, af en toe over iets wat mij in het wereldnieuws opvalt en ook héél af en toe over iets minder leuks. En ik heb af en toe een periode dat ik heel regelmatig iets aan het digitale papier toevertrouw en ook periodes dat ik er om de één of andere reden veel minder behoefte aan of reden voor heb. En naast dit weblog is er natuurlijk ook nog Facebook en Instagram waar ik zo af en toe iets korts de wereld in stuur. Je kan er maar druk mee zijn. 

De rode draad is misschien dat ik gewoon graag schrijf en aangezien ik over een redelijk positieve instelling beschik is het dan ook voorspelbaar dat ik dan gemakkelijker over leuke dingen schrijf. En ik zou ook niet weten wat ik zou moeten schrijven over minder leuke dingen want op gezeur zit niemand te wachten, en ikzelf al helemaal niet. Ook al besef ik dat het dan niet altijd gezeur is en het ook niet zo moet zijn dat mijn omgeving denkt dat ik mij daarvoor afsluit of het zo snel mogelijk wil vergeten, het is gewoon mijn manier om mijn en dé wereld te willen zien. Wetend dat niet alles even leuk is en dat ook niet iedereen op dezelfde manier met de minder leuke dingen omgaat zoals ik dat doe, en vooral ook niet vergetend maar wel altijd mijn hart en gevoel volgend.

En door het volgen van mijn hart en gevoel ben ik geworden wie ik ben, en ik ben ervan overtuigd dat het er ook voor zorgt dat mijn leven loopt zoals het loopt. En dat ik daarbij dan keuzes maak die niet bij iedereen in goede aarde vallen is dan, voor mij in ieder geval, iets wat er bij hoort en bijna een logisch gevolg. En zoals ik eerder schreef, het is mijn leven en van niemand anders en mijn leven is te kort om het iedereen naar de zin te willen of kunnen maken. En tegelijkertijd wil ik er ook voor zorgen niet teveel mensen op de tenen te trappen, maar dat ik af en toe een teen raak is onvermijdelijk. Maar omdat het aan mij is om mijn leven te leiden en in te delen is het volgens mij dan ook aan mij om te bepalen met wie ik dat wil delen en op welke manier, en die beschadigde teen heelt met een pleister of een kusje erop ook weer.

Het klinkt misschien eenvoudig, ‘Life According to Peter’, en ik snap dat niet iedereen altijd begrijpt hoe het bij mij werkt. Maar zo langzamerhand, en dat heeft best de nodige jaren geduurd, past het mij en bij mij en blijkt het ook nog eens niet alleen mij te passen. Het universum haalt af en toe rare en ernstig onverwachte streken uit, en die streken zijn niet altijd leuk en zomaar even verwerkt en verteerd. Maar datzelfde universum kan er dan ook weer met een onverwachte streek voor zorgen dat het weer goed komt. Want ik ben natuurlijk niet de enige zonnige persoon op deze aardbol die zich door de wolken heen vechtend, en af en toe op tenen staand, een mooi plekje probeert toe te eigenen. En dat het universum dan twee vliegen in één klap slaat door twee zonnige personen met wat blauwe plekken tegelijkertijd op dezelfde plek te krijgen is iets wat ik, wat wij misschien wel gewoon verdiend hebben.

En dus kan ik nu ook via mijn weblog weer over leuke dingen schrijven zoals onze vakanties, af en toe over iets wat er in de wereld gebeurt en hopelijk voorlopig even niet over iets minder leuks. Want wij zijn ernstig van plan om vooral heel veel leuke dingen te doen. Niet om de minder leuke dingen te vergeten, want die hebben ons gemaakt tot de zonnige personen die wij zijn, maar omdat het leven véél te kort is om te lang bij de niet zonnige dingen stil te staan. Zonder zomaar over de bewolkte dingen heen te stappen en te vergeten, integendeel, én zonder op al teveel tenen te staan. En als dat laatste onbedoeld toch gebeurt er even bij stil te staan, sorry te zeggen en er een kusje op te geven.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.