Mag het iets minder?

Aan het einde van ieder jaar kijkt waarschijnlijk iedereen, en dus ik ook, achterom en maakt daarbij ook plannen voor het nieuwe jaar. Ik ben normaal gesproken iets meer van het vooruit- dan achteromkijken, maar dit jaar was een jaar met teveel gebeurtenissen die het onmogelijk maken om niet achterom te kijken. En er is zelfs het risico dat je zou kunnen vergeten om vooruit te kijken.

Het opnieuw vertellen wat wij dit jaar allemaal hebben meegemaakt is waarschijnlijk overbodig, maar ik wil er ook mijn hoofd niet voor in het zand steken. Het was bijna teveel voor één jaar en af en toe werd het ook een beetje teveel. En voor de verwerking van de eerste acht maanden was bijna de hele vakantie in Frankrijk nodig, waardoor die vakantie eigenlijk te kort was. En achteraf gezien dachten wij toen dat wij wel klaar waren voor het jaar 2021, ook al wisten wij dat er nog een redelijke grote kans zou zijn dat wij nog voor het einde van het jaar afscheid zouden moeten nemen van de oudste broer van Mikkie. En dat kwam ook uit, maar het afscheid moeten nemen van haar moeder was een heel vervelende bonus.

En dan bleek ook mijn ‘gedoe’ nog niet voorbij te zijn, terwijl wij hadden besloten dat wij het Antoni van Leeuwenhoek genoeg van binnen hadden gezien. Want 28 keer in één kalenderjaar is meer dan genoeg, en wij zijn er nog even niet klaar. De komende maanden zal er nog met enige regelmaat een infuusnaald in mijn linkerarm worden gestoken om een paar liter bijna onbetaalbaar spul in mijn onbetaalbare lichaam te druppelen. Wij zijn meer dan blij met hoe de zorg in dit land is geregeld, want er zijn landen waar het woord ‘onbetaalbaar’ ervoor zou hebben gezorgd dat ik die naald in mijn arm niet zou hebben gekregen.

Ik heb geen goede voornemens voor het nieuwe jaar, domweg omdat ik daar niet in geloof. Als je wil stoppen met roken of wil afvallen dan begin je daar gewoon vandaag mee en niet op een willekeurige dag in de toekomst, ook al is dat dan de eerste dag van het nieuwe jaar. Maar ik heb, wij hebben, wel een verzoek aan het Universum, en is dat is; Mag het in 2022 iets minder? En liefst nog ietsje meer dan gewoon ‘iets’ minder?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.