Hoezo Stellig?

Ik ben af en toe best wel stellig als ik ergens een mening over heb, en dan vooral als ik er ook zelf echt van overtuigd ben. 

Zo vind ik iets van mensen die met dure camera’s, vooral de camera’s van Canon omdat ik daar de prijzen van weet, en L-lenzen over straat lopen en deze op de A-stand gebruiken. En ik vind er dan ook iets van als ik hoor van de zogenaamde fotografen die altijd het duurste van het duurste moeten hebben omdat zij dan mooiere en/of betere foto’s denken te kunnen maken. Want het is mijn stellige mening dat het de fotograaf is die de foto’s maakt en niet de camera of de lens. En ik heb dan ook niet voor niets een paar jaar geleden een Canon EOS 7D en 6D en een aantal L-lenzen ingeruild voor mijn Olympus PEN-F met bijbehorende lenzen. Want daar kon ik het dus ook wel mee. Behalve dat het mij dan maar niet wilde lukken om mooie foto’s van Mikkie te maken.

Tot ik een week geleden een Canon EOS R met een 24-105 L-lens in mijn handen kreeg en uit de losse hand, naast nog een aantal andere mooie foto’s, deze foto van haar maakte.

En dus was haar eerste reactie dat ik dus een andere camera zou gaan kopen. Zij zag namelijk niet alleen deze foto maar ook wat er met mij gebeurde toen ik die camera oppakte en begon te fotograferen. En zij zag meteen aan mijn houding dat ik één werd met die camera en mij ermee thuis voelde.

En natuurlijk heb ik mij een week verzet, minstens een week. Want ik ga niet zo maar toegeven dat het toch niet alleen de fotograaf is die de foto’s maakt maar dat de camera er toch ook wel een aandeel in heeft. Maar dat het de combinatie van die twee is maakt het dan wel iets eenvoudiger om nu ook aan mijzelf toe te geven dat ik met de verkeerde camera rondloop.

Ik heb die Olymus PEN-F gekocht omdat ik hem mooi vond, zoals ik ook een Leica zou willen kopen omdat ik hem mooi vind. Aan de buitenkant. Maar een fotocamera is vooral bedoeld om mee te fotograferen en niet om als een soort sieraad om je nek te hangen. En om waarderende blikken te krijgen van anderen die het ook vooral een mooie camera vinden. Het is weer een mooie les en nu ben ik dus druk bezig met het lezen van tests en reviews van de huidige generatie Canon EOS camera’s en lenzen. En het wordt dus ook een dure les.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.