Hardlopen 2011 – 2012

Zoals ik al eerder schreef ben ik het jaar 2011 begonnen met het lopen van iets meer dan 5 kilometer, en dat was de eerste keer dat ik weer buiten liep sinds een redelijk lange tijd. Na het missen van de Dam tot Damloop in 2009 door een redelijk langdurige blessure, die overigens niets met hardlopen had te maken, en ook Josje die aan haar voet moest worden geopereerd wat een stuk langer duurde dan gepland, begonnen wij in september 2010 weer met hardlopen. En dat deden wij in eerste instantie op de sportschool waar wij ook allerlei andere spierversterkende appraten gebruikten. En op Nieuwjaarsdag was het zonnig en redelijk mooi weer en ik besloot op die dag, misschien zelfs wel een beetje symbolisch, een nieuwe start in de buitenlucht te maken. En daarna bleef ik regelmatig buiten lopen en bouwde ik langzaam maar zeker de afstanden op, want ik had per slot van rekening nog ruim 8 maanden de tijd om tot een afstand van iets meer dan 16 kilometer te komen.

Maar ondanks die rustige opbouw kwamen er toch weer blessures, en de eerste was ergens in maart toen mijn rechterknie na een loop met een flinke tempoversnelling ineens twee keer zo dik en enorm pijnlijk werd en ik bijna twee maanden niet heb kunnen lopen. Pas in de eerste week van mei probeerde ik het weer heel voorzichtig en was ik conditioneel weer redelijk terug bij af. Maar vanaf dat moment kon ik in ieder geval weer lopen en ging ik weer op weg naar de Dam tot Damloop….tot de volgende blessure en dit keer was het een kuit waar een mes in gestoken werd, zo voelde het tenminste. Dit duurde een week of drie en het was inmiddels begin juli en tussen mijn oren begon de tijd te dringen, maar ik liep weer.

Dat lopen ging goed tot er in de eerste week van augustus een mes in mijn andere kuit werd gestoken en ik de handdoek in de ring gooide, want inmiddels had ik nog steeds niet verder gelopen dan ongeveer 8 kilometer dus ik was pas halverwege en ik ging die dubbele afstand nooit meer halen. De volgende dag besloot ik om gewoon te gaan lopen en te zien hoever ik zou komen en die Dam tot Damloop zou ik toch niet meer gaan halen, maar een week later liep ik alweer redelijk pijnvrij en meer ontspannen en begon ik toch weer aan 18 september te denken.

De afstanden liepen op tot 10 kilometer en verder en een week voor de Dam tot Damloop liep ik ruim 13 kilometer en besloot ik dat ik dan ook die 3 extra kilometers er wel uit zou kunnen persen. En dat lukte uiteindelijk ook. Sinds de Dam tot Damloop loop ik rustiger, meer ontspannen. Ik heb het gehaald en het ‘moeten’ is er nu vanaf. En nu loop ik eindelijk echt voor mijn plezier en met minder of eigenlijk zelfs geen blessures, en ik weet nu al dat ik de Dam tot Damloop van 2012 met veel meer plezier en ontspanning ga lopen dan de eerste keer. Ik heb in 2011 mijn doel gehaald, al dacht ik dat die Dam tot Damloop mijn doel was in plaats van gewoon hardlopen voor mijn plezier. Ik heb 2011 afgesloten met een loop van meer dan 10 kilometer, en ik ga 2012 niet beginnen met een stuk hardlopen op Nieuwjaarsdag maar waarschijnlijk met een nieuwjaarsduik. Maar daarna ga ik weer heel snel de weg op, gewoon omdat het leuk is.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.