The Finish Line

Ergens in een ver en grijs verleden, toen ik nog jong en onbezonnen was, heb ik ooit het plan gehad  om een marathon te gaan lopen. Een beetje overmoedig, zoals ik in mijn jonge jaren wel kon zijn, dacht ik twee weken nadat ik was begonnen met hardlopen dat ik best wel een keer een marathon zou willen lopen. Ik zat inmiddels uiteraard al op een schema van 8 x 2 minuten hardlopen met telkens 2 minuten wandelen om uit te rusten.

En natuurlijk moest het ook niet zomaar een marathon zijn, zoals die van Rotterdam of een ander plaatsje in Nederland, maar uiteraard zou ik mijn eerste echte marathon gaan lopen in New York. Een stad die wat beter bij mijn ambities paste. En dus ging ik er vol voor, compleet met een hartslagmeter en een echte trainer die echte schema’s voor mij maakte.

Inmiddels ben ik een jaar of 6 ouder en wijzer, en ben ik ook een jaar of 6 aan blessures verder. En dankzij die bij mijn leeftijd passende wijsheid heb ik ergens in die 6 jaar besloten dat ik het niet meer nodig heb om een marathon te lopen om mijn onbezonnenheid echt af te leren. Al lukt dat waarschijnlijk toch niet. Maar dat wil niet zeggen dat ik niet in New York wil hardlopen, er ligt niet voor niets een enorm park met kilometers aan hardlooproutes midden in die stad. En dit jaar gaan wij het dan maar eens doen.

Over een paar weken staan wij ergens in New York op Queensboro Plaza om de marathonlopers langs te zien komen, om vervolgens de subway te nemen naar de Finish Line om ze daar nog een keer te zien. Maar een dag eerder lopen wij zelf mee in de Dash to the Finish Line, een loop over 5 km van het gebouw van de VN via 42nd Street en 6th Avenue naar Central Park, waar wij over dezelfde Finish Line komen als de marathonlopers de volgende dag. Wij hebben er nu al zin in.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.