Een nieuw begin

Vandaag ben ik voor de laatste keer bij de fysiotherapeut geweest en alles ziet er weer goed uit, al zitten er wel nog wat harde knopen in de spieren in mijn bovenbeen. Maar hij denkt dat het goed is als ik weer voorzichtig ga beginnen met hardlopen, en dus ga ik weer verder met het opbouwen van mijn duurloop.

Eigenlijk is dat het enige minpuntje aan het feit dat ik geen 20 meer ben, en dat ontlokte een collega de vraag of ik mij dat nog kon herinneren dan. Maar ik kan mij inderdaad nog herinneren dat het ca. 30 jaar geleden heel normaal was om spontaan een korte broek aan te trekken, een soort van speciale schoenen aan te doen en dan even ongetraind een uur of wat te gaan voetballen. Het resultaat was dat ik de volgende ochtend een beetje stijf uit bed kwam en mijn benen een beetje houterig aanvoelden, maar dat was dan in de loop van de dag weer weg en vervolgens kon ik weer de hele wereld aan.

Op de leeftijd die ik nu heb kan je niet meer spontaan een sprintje trekken, maar moet je vooral eerst goed opwarmen en daarna vooral voorzichtig beginnen en vooral niet meteen te hard en te ver en vergeet dan ook nog eens de cooling down niet. Doe je dat allemaal of één van die dingen niet dan kan er zomaar iets spontaan in- of afscheuren, breken of anderszins kapot gaan.

Maar voor de rest blijf ik mij vasthouden aan de leuke berichten die ik de laatste paar weken heb gelezen, zoals een Nederlandse deelnemer aan de Marathon van New York van dit jaar die op zijn 68ste zijn eerste marathon liep en 7 jaar later een persoonlijk beste tijd heeft staan van 4 uur en 10 minuten. Of wat te denken van het enige wereldrecord van een paar dagen geleden tijdens de marathon van Rotterdam, gelopen in de klasse van 80-plussers in een tijd van 3 uur en 23 minuten.

Dan is er dus voor mij ook nog hoop dat ik uiteindelijk een gezonde en blessurevrije manier van lopen kan ontwikkelen waardoor ook ik over 25 jaar nog steeds hardlopend over straat ga.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.