Seizoenen

Winterblues

Ieder jaar schrijf ik wel iets over de winter en het is ieder jaar niet echt positief, ik blijk de winter dus echt prut te vinden. En dat betekent dat ik op zoek moet gaan om van de winter iets minder prutterigs te maken, al is het maar om behalve last van de winter ook niet nog eens last van mijzelf te gaan krijgen. En nog vervelender, de wereld om mij heen, mijn privé wereld, moet ook niet al teveel last van mij gaan krijgen, want daar heb ik zelf dan ook weer last van. Al met al blijkt de winter dus een enorme last te zijn, of te kunnen worden.

Ik ben in de winter niet zo vrolijk, of in ieder geval minder vrolijk dan de rest van het jaar. Misschien valt het ook wel een beetje mee, maar er zijn in ieder geval dagen, of delen van dagen, die ik het liefst ergens onder de grond of minstens met mijn hoofd onder de dekens zou willen doorbrengen. De rest van de tijd ben ik overigens mijn normale, vrolijke zelf en merk ik er ook zelf helemaal niets van en dat zal voor mijn privé wereld best wel eens lastig te begrijpen zijn. Ik snap er tenminste zelf al geen bal van, en als ik het zelf al niet begrijp moet het voor anderen helemaal moeilijk zijn. Maar deze winter is bijna voorbij.

Morgen is het 1 Maart en dan is volgens de meteorologen de winter voorbij en begint de lente. Meteorologen zijn mijn vrienden, zij begrijpen mij. Het grootste deel van het jaar dan tenminste, want zij laten de herfst dan weer op 1 september beginnen en daar ben ik helemaal niet zo’n voorstander van. Maar morgen begint de lente en vandaag scheen de zon toen ik naar huis reed, en met zon- en daglicht thuiskomen scheelt een slok op een borrel voor de bestrijding van mijn winterblues. Ik weet zeker dat ik morgenvroeg als ik net wakker ben ook al meteen vogeltjes hoor fluiten, want ook zij geloven de meteorologen die vinden dat het op 1 Maart lente is en beginnen spontaan met het al fluitend bouwen van nesten. Net zoals ook ik weer fluitend in mijn auto stap om naar mijn werk te gaan, in plaats van mij met een diepe zucht in de richting van mijn op de ijskrabber wachtende auto voort te slepen. Het is lente!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.