Huis,  Seizoenen

Kastanjes

Het is alwéér eind September en zomaar ineens is het weer donker als de wekker gaat en dit keer, want dit is de eerste herfst die ik in mijn nieuwe omgeving meemaak, moet ik buiten ook nog eens rennen voor mijn leven.

Tussen mijn voordeur en de plek waar mijn auto staat moet ik een afstand van ongeveer 80 meter overbruggen en daar staan een paar grote kastanjebomen. Het is vanaf het moment dat zij uitlopen een heel mooi gezicht en het is vooral heel anders dan een straat met geparkeerd blik, en het geeft de hele zomer veel schaduw. De zomer van 2017 had dat misschien niet nodig maar op een mooie zonnige dag ziet het er wel prachtig uit. En nu is het herfst…..

In de herfst vallen er zaken uit bomen, zoals bladeren. En dus ook kastanjes. En als het grote kastanjebomen zijn dan hangen er ook veel kastanjes in, heel veel. En de eerste keer dat mij iets vreemds opviel was toen ik na een rondje hardlopen op het muurtje voor mijn huis zat uit te hijgen en ik af een toe een ‘plop’  hoorde. Ik had geen idee wat het zou kunnen zijn en het schemerde ook al iets zodat ik ook niets zag. Gelukkig heb ik een redelijk eenvoudig stel hersenen en ik blijf daar dan ook niet over piekeren, dus eenmaal binnen onder de douche was ik het alweer kwijt. Tot ik de volgende ochtend in het halfdonker naar mijn auto liep.

Plotseling hoorde ik geen ‘plop’ maar voelde iets langs mij scheren en klonk het iets harder en bleek ik op een haar na gemist te zijn door een vallende kastanje. En dat was er nog maar één en dus toeval. Dacht ik. Inmiddels zijn wij een paar weken verder en weet ik beter.

Volgens mij hangen er duizenden kastanjes in die bomen en nu de herfst wat begint te vorderen vallen er steeds meer tegelijk naar beneden. En is de dagelijkse gang naar de auto bijna niet meer zonder paraplu te doen, een hele stevige paraplu. Of een stukje omlopen en dat doe ik dan ook maar, want een hoofd vol builen van vallende kastanjes is ook geen gezicht.

In de natuur wonen, of in ieder geval in een straat met een stukje natuur, heeft zo zijn voordelen. Maar ik denk dat ik de volgende keer een plekje aan een strand uitzoek. Al zijn daar dan weer grote zeemeeuwen.

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.