Auto,  Verbazing,  Werk

Het Tractor Complot

Ik verdenk iedere bestuurder van een tractor ervan dat zij onderdeel zijn van een complot, al snap ik nog niet zo goed wat de bedoeling van dat complot is. Maar het valt mij de laatste tijd op dat er altijd wel één of meerdere tractoren op de weg zijn als ik ’s ochtends vroeg of aan het einde van de dag probeer op mijn bestemming te komen. En die langzame voertuigen rijden altijd vóór en nooit achter mij.

Vanochtend besloot ik voor de verandering eens een andere route naar mijn werkplek te nemen, in de hoop dat ik zonder enige hinder- en ergernis naar Lelystad kon rijden. En helaas is er geen directe snelwegverbinding tussen Apeldoorn en Lelystad en dus rest mij niets anders dan gebruik te maken van de wat minder snelle verbindingen. Normaal gesproken rijd ik dan over de Amersfoortseweg naar Kootwijk, en vandaar richting Harderwijk. En het is vooral op die weg, met een redelijk aantal rotondes wat ook niet helpt, waar iedere keer weer een tractor opduikt, alsof er iemand op de uitkijk staat om te wachten op het moment dat mijn rode autootje in zicht komt.

Vandaag maakte ik een schijnbeweging en reed ik zonder mijn richtingaanwijzers te gebruiken links- in plaats van rechtsaf. Dus niet naar Kootwijk maar richting Epe om van daaruit via Elburg bij Dronten de polder in te rijden. Mijn schijnbeweging heeft niet geholpen, want ook daar stond iemand op de uitkijk. En waarschijnlijk was men er goed op voorbereid want er zaten minstens 8 tractoren in het complot.

Zodra ik mijn autootje de N309 op draaide reed er plotseling een tractor voor mij, en door de nodige tegenliggers moest ik er wel achter blijven en sukkelde ik met een snelheid van wel 40 km per uur door het bos. Gelukkig duurde dit niet te lang en slaakte ik een zucht van verlichting toen de tergboer besloot linksaf te slaan, en fluitend gaf ik gas om een paar honderd meter verder weer een tractor te zien opduiken die net voor mij zingend de rotonde nam en dezelfde kant op bleek te gaan waar ik ook heen moest. En zo zat ik weer binnensmonds grommend achter een kruipend monster met grote wielen.

Een paar kilometer verder draaide ook deze landverbouwer een zijweg in en kon ik mijn rechtervoet weer bewegen om 10 seconden later weer de weg versperd te zien door de volgende tractor waarvan de bestuurder zijn uiterste best deed om plankgas, met een snelheid van wel 45 km per uur, nog net voor mijn neus de weg op te draaien.

Om kort te zijn, dit gedoe herhaalde zich tussen Epe en Dronten precies 8 keer en dat moet dus wel afgesproken werk zijn geweest. De tandafdrukken van het geknaag aan mijn stuur zijn uren later nog altijd zichtbaar. En ik moet dus op zoek naar de volgende schijnbeweging, en dan liefst één die zoveel mogelijk de binnenwegen vermijdt. Of misschien een beter idee. Hoeveel drones zouden er nodig zijn om mijn 95 kilo over een afstand van een kilometer of 50 naar Lelystad te tillen?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.